VW Polo Blue GT με 150 ίππους

Οικονομία και επιδόσεις συνδυάζει το νέο VW Polo Blue GT. Εξωτερικά ξεχωρίζει από τα διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό.
  Για την κίνησή του φροντίζει ο κινητήρας 1.4 TSI ο οποίος πλέον αποδίδει 150 ίππους εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7.8''. Το σημαντικότερο όμως  στοιχείο του κιντήρα είναι η ενεργή διαχείριση κυλίνδρων (Active Cylinder Technology).
Το σύστημα ACT απενεργοποιεί τους δύο μεσαίους κυλίνδρους σε ένα εύρος στροφών του κινητήρα μεταξύ 1.400 και 4.000 σ.α.λ., μέχρι τα 130 χλμ./ώρα και με απαιτήσεις ροπής έως και 100 Nm. Η μηχανική διαδικασία εκτελείται μέσα σε μισή περιστροφή του εκκεντροφόρου: ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα χρειάζονται μόλις 13 έως 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου, για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση. Επιπλέον, χάρη σε έναν αισθητήρα στο πεντάλ του γκαζιού και ένα έξυπνο λογισμικό, το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει το προφίλ οδήγησης,  όπως κατά την οδήγηση σε στροφές ή σε γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Σε τέτοιες περιπτώσεις το σύστημα ACT απενεργοποιείται.
  Όλα αυτά βέβαια έχουν περιορίζουν την κατανάλωση, η μέση τιμή της οποίας είναι 4,7 λτ./100 χλμ.
Οι τιμές του Polo Blue GT ξεκινούν από 17.440 ευρώ (με απόσυρση) και από 19.000 με το αυτόματο κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων. Ο εξοπλισμός του, μεταξύ άλλων, διαθέτει XDS - ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Fatigue Detection), σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων (Multi-Collision Brake), ESP με Hill Hold Assist και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών.


Ημ/νία καταχώρησης: 18/2/2015