SKODA Octavia RS 230

  Η RS 230 είναι η ταχύτερη SKODA Octavia όλων των εποχών! To...αποκαλύπτει άλλωστε από το...230, το οποίο είναι ιπποδύναμη του δίλιτρου αναβαθμισμένου κινητήρα. Τη μετάδοση στους εμπρός τροχούς αναλαμβάνει ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή ένα DSG-6 με διακόπτες αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι.
 Οι επιδόσεις φυσικά είναι εντυπωσιακές, με την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 6,7'' με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.


  Η Octavia RS 230 εφοδιάζεται με ένα προηγμένο διαφορικό στον εμπρός άξονα που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο σετ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο διαφορικό και στο δεξί ημιαξόνιο και έχει τη δυνατότητα κλειδώματος του εσωτερικού τροχού στην διάρκεια στροφής. Έχει τη δυνατότητα να στέλνει τη ροπή στον ένα μπροστινό τροχό έως 100%, λειτουργώντας ως ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και περιορίζοντας την υποστροφή. Όπως στην...απλή RS, έτσι και στην Octavia 230 η σπορ ανάρτηση είναι στάνταρ με χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά.


  Το μενού “Performance Mode” προσφέρει τέσσερις επιλογές: Standard, Sport, Eco και Individual προσαρμόζοντας ανάλογα τον κινητήρα, το κιβώτιο DSG, την υποβοήθηση του τιμονιού, τον κλιματισμό κ.α.
 Οι σκουρόχρωμες λεπτομέρειες, η κυψελωτή γρίλια του προφυλακτήρα, η “Xtreme” σχεδίασης ζάντες 19’’, οι τραπεζοειδούς σχήματος απολήξεις με ειδική ρύθμιση για σπορ ήχο ξεχωρίζουν την 230 εξωτερικά. Στο εσωτερικό η μαύρη επένδυση του σαλονιού δημιουργεί αντίθεση με τις κόκκινες λεπτομέρειες και ραφές, ενώ τα μπάκετ καθίσματα έχουν ειδική σχεδίαση για να προσφέρουν κορυφαία πλευρική στήριξη.


 

Ημ/νία καταχώρησης: 9/3/2015