O πρώτος αυτόνομος ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

    Ο πρώτος αυτόνομος ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της ημερίδας «Η Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με Καθαρά Οχήματα: Προοπτικές». Ο ηλιακός σταθμός, που έχει τη δυνατότητα καταγραφής όλων των ενεργειακών δεδομένων, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξ' ολοκλήρου στο ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. από μέλη του Εργαστηρίου ΗΜΕ και ΠΡΟΠΕ και εντάσσεται στις καινοτομικές του δραστηριότητες όσον αφορά την εφαρμογή σύγχρονων ενεργειακών και περιβαλλοντικών τεχνολογιών. Το έργο αυτό υποστηρίζει την ελληνική προσπάθεια για εξέλιξη και ενίσχυση των υποδομών στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

   Στην ημερίδα πάντως το smart electric drive είχε την... τιμητική του και φυσικά μπήκε στην...πρίζα! Ο κύριος  Έκτορας Κωστάκης, Life Cycle Product Manager Mercedes-Benz Cars, μετέφερε τη φιλοσοφία του smart electric drive στους συνέδρους στην ομιλία του με την οποία έκλεισε η ημερίδα.
Υπενθυμίζουμε ότι το autowebtv.gr oδηγώντας το smart electric drive κατέκτησε το κύπελλο οικονομικής οδήγησης στο 8ο διεθνές EKOmobility Rally. Σχετικό video μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.


Ημ/νία καταχώρησης: 9/3/2015