Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ 2016: 1ος Αγώνας

Με 57 συμμετοχές ξεκίνησε στην πίστα καρτ Αφιδνών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ 2016.
 Ο αγώνας, που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (Ε.Λ.Λ.Α.Δ.Α.) και η ημέρα ξεκίνησε με την Κατηγορία 60 Mini, όπου συμμετέχουν αθλητές ηλικίας 8-12 ετών, χωρισμένοι σε δύο επιμέρους κλάσεις, την 60 Mini A και την 60 Mini B, ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα του καρτ τους. Ο Τιμόθεος Δημητρίου  της ομάδας Speed Force (Exprit TM-60 Mini A), που ξεκίνησε τον Α' Τελικό από την πρώτη θέση, ολοκλήρωσε στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Λάντζη της Chatzis Racing Team (FA Lenzo-60 Mini B). Στον Β' Τελικό ο Λάντζης επικράτησε οριακά μιας τριάδας οδηγών της Speed Force αφήνοντας στη 2η θέση τον Δημητρίου, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε και στους δύο τελικούς ο Νίκος Μπαλοδήμος (Exprit TM-60 Mini A).
 

Δείτε εδώ video από τους αγώνες.

 


Στην Κατηγορία Junior, επικράτησε ο Θάνος Χούρλιας (Tony Kart Rotax) της PRT Motorsport. Τον ακολούθησαν στον Α' Τελικό ο αθλητής της Chatzis Racing Team Σωτήρης Αθανασόπουλος (FA Rotax) και ο αθλητής της Athens Kart Shop Αλέξανδρος Ντάρσυ (Tecno Iame). Στον Β' Τελικό, ο Ντάρσυ κατέκτησε τη δεύτερη θέση, με τον Θάνο Ξηνταβελόνη (Birel Art Rotax) της Zorri Motorsport, να ανεβαίνει στο βάθρο.
 


Στην Κατηγορία Senior, ο  Χρήστος Σαγανάς της Zorri Motorsport (FA Iame) ήταν ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας, αφού επικράτησε και στους δύο τελικούς. Στη δεύτερη θέση του Α' Τελικού τερμάτισε ο Στράτος Γαλανόπουλος της Athens Kart Shop (Tecno Iame), με τον Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη της Speed Force (Exprit Rotax) να ολοκληρώνει στην τρίτη θέση. Στον Β' Τελικό, το νικητή ακολούθησαν οι Χρήστος Οικονόμου της Chatzis Racing Team (FA Rotax) και Στράτος Γαλανόπουλος αντίστοιχα.


Στην Κατηγορία ΚΖ2 με τα καρτ 6 σχέσεων,  στον Α' Τελικό, νικητής αναδείχθηκε ο οδηγός της Abloy F.S. Φώτης Σωτηρόπουλος (EVO Kart TM), μετά από μάχη με τον Δημήτρη Τσίμπρη (CRG TM) της TS Racing Team. Την πρώτη τριάδα, συμπλήρωσε ο Παύλος Ξυνός (Tecno Iame), της Athens Kart Shop. Στον Β' Τελικό, ο Τσίμπρης έκανε την καλύτερη εκκίνηση και δεν... κοίταξε πίσω του, κατακτώντας τη νίκη μπροστά από τους Βασιλέρη και Ξυνό.  Στην κλάση ΚΖ2 Plus, νικητής ήταν ο Τάσος Γρυπιώτης της Praga Zahos Karting (Praga TM) και δεύτερος ο Χρήστος Ασημακόπουλος της Chatzis Racing Team (Maranello TM).

Στη νεοσύστατη Κατηγορία Club, όπου συμμετέχουν οδηγοί  χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στο αγωνιστικό Karting, ταχύτερος στο πρώτο Time Attack ήταν ο  Κωνσταντίνος Ελευθερίου (Birel Rotax) της Zorri Motorsport ενώ στο δεύτερο ο Τάκης Παπαγιάννης (PCR TM) της Speed Force. Στον αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Ελευθερίου, ενώ στο βάθρο τον συνόδευσαν οι Γιώργος Βασιλείου (CRG Rotax) της CRG Hellas και Αλέξανδρος Ζερβός (Redspeed IAME 30) της Kartworks.


Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ.

 Το επόμενο ραντεβού του θεσμού έχει δοθεί για την Κυριακή 15 Μαΐου, στην Πίστα Καρτ Μεγάρων.
 

Ημ/νία καταχώρησης: 20/3/2016