Ιστορικό Ράλι Ελλάδος 2016

Το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος, είναι ένας διεθνής αγώνας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Μαΐου και αποτελεί τον 4ο αγώνα του Πρωταθλήματος «FIA Historic Rally Championship» και τον 3ο αγώνα του Επάθλου «FIA Historic Regularity Rallies».


Πρόκειται ουσιαστικά για το... Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, όπως το ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια, μόνο που η διοργανώτρια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και η ΕΛΠΑ δεν τα....βρήκαν για να χρησιμοποιηθεί το...βαρύ όνομα Ακρόπολις.

  Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τη διεξαγωγή του ράλι, το οποίο ξεκινά στις 11 το πρωί της Παρασκευής από το Ζάππειο. Θα διεξαχθεί σε χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές, με κέντρο το Ναύπλιο, όπου και θα γίνει ο τερματισμός το μεσημέρι της Κυριακής.
  Στην κατηγορία Sporting, το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει χωμάτινες διαδρομές και τα υπόλοιπα δύο ασφάλτινες. Συνολικά θα διεξαχθούν 19 Ειδικές Διαδρομές μήκους 255 χιλιομέτρων και έχει συνολικό μήκος 940 χλμ.
  Το regularity σκέλος του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος είναι εξίσου απαιτητικό για πληρώματα και αυτοκίνητα, αφού έχει συνολικό μήκος 860 χλμ. και περιλαμβάνει 27 Ειδικές Διαδρομές ακριβείας με 45 χρονομετρήσεις.
Συμμετοχή έχουν δηλώσει 78 κλασικά αυτοκίνητα, 35 για την κατηγορία Sporting και 43 για την Regularity. Το παλαιότερο είναι του 1958 και το νεότερο του 1990.

Δείτε τις συμμετοχές της Sporting ΕΔΩ και της Regularity ΕΔΩ.

Ημ/νία καταχώρησης: 26/5/2016