Παρίσι: Έκθεση Αυτοκινήτου 2016


 

Μάχη...ηλεκτρικών χιλιομέτρων

Αποστολή στο Παρίσι: Ηλίας Ματζαβάς

  Όπως κάθε δύο χρόνια, έτσι και φέτος, η φθινοπωρινή γιορτή της παγκόσμια αυτοκίνησης έγινε στο Παρίσι. Στο περίφημο γαλλικό Σαλόνι Αυτοκινήτου, (Mondial de l' Automobile που λένε οι Γάλλοι) η ιστορία του οποίου ξεκινά από το 1898!
Τώρα, το 2016, εν μέσω οικονομικής κρίσης και εντυπωσιακών μέτρων ασφάλειας από τις γαλλικές αρχές, λόγω του κλίματος τρομοκρατίας, η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε το...σύνθημα.
«Κοιτάζουμε μπροστά» είπαν και παρουσίασαν τις νέες τους δημιουργίες, αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια. Τα οποία, τουλάχιστον σήμερα, δείχνουν ότι θα είναι...ηλεκτρικά.
  Κάποτε οι εταιρείες διαφήμιζαν την τελική ταχύτητα, την επιτάχυνση και τα τούρμπο των μοντέλων τους. Τα τελευταία χρόνια, οι οικολογικές ανησυχίες έφεραν στην πρώτη...γραμμή τις εκπομπές ρύπων. Αλλά φέτος, η έκθεση στο Παρίσι εξελίχθηκε σε ένα διαγωνισμό για το ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα...πάει πιο μακριά.

Η συνεχώς αυξανόμενη αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ήταν το θέμα συζήτησης, αφού πλέον υπάρχουν ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής με αυτονομία, 300, 400 ή ακόμα και 500 χιλιομέτρων. Όπως το OPEL Ampera-e, τα άγνωστα στην Ελλάδα NISSAN Leaf και RENAULT Zoe, τα BMW i, τα TESLA, η νέα...ηλεκτρική φίρμα της MERCEDES-BENZ, η EQ και άλλα.
  Φυσικά από το γαλλικό Σαλόνι δεν λείπουν τα ονειρικά αυτοκίνητα, αλλά και νέα καθημερινά, προσιτά μοντέλα. Αυτά δηλαδή που θα μας απασχολήσουν άμεσα στην Ελλάδα. Όπως το εντυπωσιακό νέο CITROEN C3, το πλήρως ανανεωμένο NISSAN Micra, το ΚΙΑ Rio, το HONDA Civic, το HYUNDAI i30 και το SUZUKI Ignis, ενώ αρκετά βλέμματα συγκέντρωσε και το μεγαλύτερο, PEUGEOT 3008.



 Αυτά και άλλα πολλά θα περάσουν από την....οθόνη του Autowebtv.gr τις επόμενες ημέρες. Γιατί στα 123.567 τετραγωνικά μέτρα των οκτώ κτηρίων του εκθεσιακού κέντρου στο Porte de Versailles, υπάρχουν 230 μάρκες από 19 χώρες, με περισσότερα από 100 πρωτοεμφανιζόμενα μοντέλα. Το ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα τώρα αρχίζει...

 

 Δείτε εδώ video με την ατμόσφαιρα από το γαλλικό...σαλόνι.

 

Ημ/νία καταχώρησης: 6/10/2016