Νέος κινητήρας RENAULT 1.3 με 115 έως 160 ίππους


  Tη νέα οικογένεια κινητήρων με την κωδική ονομασία HR13 παρουσίασε η RENAULT. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο βενζίνης με σύστημα άμεσου ψεκασμού, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Daimler και θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στα νέα Scenic και Grand Scenic.
Ο νέος κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.3 λίτρων και θα είναι διαθέσιμος σε μία σειρά εκδόσεων με απόδοση από 115 έως και 160 ίππους.
   Διαθέτει ειδική επένδυση στους κυλίνδρους για μείωση των τριβών και βελτιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας, ενώ ξεχωρίζει τόσο για την απόδοση, όσο και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας.
Η αύξηση της πίεσης του συστήματος άμεσου ψεκασμού στα 250 bar, ο σχεδιασμός του θαλάμου καύσης και το διπλό σύστημα μεταβλητού χρονισμού, προσφέρουν  ελαστικότητα τόσο στις χαμηλές όσο και τις μεσαίες στροφές, αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
  Το νέο κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με μηχανικά κιβώτια, καθώς και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Μετά τα Scenic και Grand Scenic, τα οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμα με το νέο σύνολο μέσα στο 2018, ο κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα του GROUPE RENAULT.

Ημ/νία καταχώρησης: 18/1/2018