Το MAZDA CX-60 PHEV στην Ελλάδα - Τιμές

 

   Το πιο σημαντικό σύγχρονο μοντέλο της MAZDA έρχεται και στην Ελλάδα. Πρόκειται για το κατασκευασμένο στην Ιαπωνία CX-60 PHEV, το οποίο αποτελεί το πρώτο Plug-in Hybrid που παρουσιάζει η φίρμα στην ευρωπαϊκή αγορά των SUV.
Το νέο μοντέλο, με την ιδιαίτερα κομψή εξωτερική εμφάνιση, διαθέτει ένα  σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 355 V, 17,8 kWh.
Ο συνδυασμός αυτός αποδίδει συνολικά 327 ίππους και άφθονη ροπή 500 Nm, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η MAZDA. Φυσικά προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, επιταχύνοντας από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα.
Η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,5 λτ./100χλμ. και οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 μόνο 33 γραμ./χλμ.
Η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα, όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 100 χλμ./ώρα, φτάνει τα 63 χιλιόμετρα.
Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται το φθινόπωρο στην Ελλάδα, αλλά είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στο δίκτυο επισήμων εμπόρων της MAZDA στις εκδόσεις: Prime Line, Exclusive Line, Homura που στα ιαπωνικά σημαίνει πάθος και στην κορυφαία Takumi, με τις τιμές να ξεκινούν από 58.000 ευρώ
Για μεγαλύτερη εξατομίκευση προσφέρονται 4 πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού: Comfort Pack, Convenience & Sound Pack, Driver’s assistance Pack & Sunroof.

Ημ/νία καταχώρησης: 20/6/2022