WRC: Ράλι Ακρόπολις 2013

Εμφανίσεις: 9547

Για 59η χρονιά το Ράλι Ακρόπολις έμεινε πιστό στις...παραδόσεις που χαρακτηρίζουν ως έναν από τους σκληρότερους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος.
Τα αφιλόξενα ελληνικά χώματα έδειξαν με το... καλησπέρα τι θα αντιμετώπιζαν οι συμμετέχοντες το τριήμερο. Λίγη ώρα μετά την πανηγυρική τελετή της εκκίνησης στο Ζάππειο, η οποία έγινε με την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (!), η μεγάλη ειδική διαδρομή της Κινέττας αποδεικνυόταν καταστροφική για δύο από τα φαβορί για τη νίκη. Λόγω μηχανικών προβλημάτων o  πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ogier με το VW Polo R WRC εγκατέλειπε, ενώ ο Hirvonen έχανε 6 λεπτά. Έτσι άνοιξε ο...δρόμος για τον Latvala, ο οποίος το Σάββατο απογείωσε το Polo στις διαδρομές της Πελοποννήσου αποφεύγοντας τις κακοτοπιές, ενώ την Κυριακή οδηγώντας προσεκτικά έφτασε πρώτος στον τερματισμό στο Λουτράκι. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του 28χρονου Φινλανδού και η όγδοη της καριέρας του. Η οποία ξεκίνησε νωρίς, αφού άρχισε να οδηγεί στα οκτώ του χρόνια, ενώ αμούστακο παιδί ακόμα, στα δεκαοκτώ είχε τερματίσει δέκατος στο ράλι Ακρόπολις με ένα FORD Focus.
Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν ο Ισπανός Sordo με CITROEN DS3 και ο νεαρός Βέλγος Neuvile με FORD Fiesta, ενώ Hirvonen και Ogier λύνοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν την Παρασκευή συνέχισαν το Σαββατοκύριακο τερματίζοντας στην όγδοη και δέκατη θέση αντίστοιχα.
Οι Χαλκιάς -Μαχαίρας με MITSUBISHI Lancer EVO ήταν το πρώτο ελληνικό πλήρωμα στην 22η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ οι Κύρκος – Πολυζώης, επίσης με Lancer, επικράτησαν στη διήμερη δοκιμασία αυτών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι.