Νέο SEAT Ibiza - Τιμές

Εμφανίσεις: 6474

H SEAT υποστηρίζει ότι έχει πλέον στην γκάμα της το καλύτερο Ibiza της ιστορίας της. Και μάλλον δεν έχει άδικο.
 Μετά από τέσσερις γενιές και περισσότερες από 5,4 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1984 που παρουσιάστηκε, το νέο Ibiza διαθέτει όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, εντυπωσιακή βελτίωση στο εσωτερικό και κορυφαία άνεση.
Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα, στην οποία θα δημιουργηθούν και άλλα μοντέλα του γκρουπ VW. Φυσικά διατηρεί το όνομα του πιο εμβληματικού μοντέλου της ισπανικής μάρκας, αλλά και τον ίδιο, νεανικό και έντονα σπορ χαρακτήρα. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τη νέα του σχεδίαση.


 Οι διαστάσεις του αποκλειστικά πεντάθυρου πλέον Ibiza, είναι 4,059mm μήκος, 1,780mm πλάτος και 1,444mm ύψος (1,429mm στην έκδοση FR). Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, είναι σημαντικά πιο πλατύ κατά 87mm, 2mm πιο κοντό σε μήκος και 1mm πιο χαμηλό.
  Το μετατρόχιο είναι 60mm πλατύτερο στον εμπρόσθιο άξονα και 48mm στον πίσω, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.564mm, αυξημένο δηλαδή κατά 95mm.
  Το αποτέλεσμα είναι το Ibiza να έχει πλέον ένα πολύ πιο ευρύχωρο  εσωτερικό. Για παράδειγμα, το πλάτος του χώρου των επιβατών αυξήθηκε κατά 55mm για τον οδηγό και 16mm για τον συνοδηγό, ο χώρος για τα πόδια στα πίσω καθίσματα αυξήθηκε κατά 35mm, ενώ ο χώρος για το κεφάλι των πίσω επιβατών αυξήθηκε κατά 17mm. Τα καθίσματα είναι κατά 42mm πλατύτερα ενώ η χωρητικότητα του χώρου επισκευών αυξήθηκε κατά 63 λίτρα, φθάνοντας σε συνολική χωρητικότητα τα 355.

Όλοι οι κινητήρες του νέου Ibiza συμμορφώνονται με τον κανονισμό εκπομπών Euro6. Bασικός κινητήρας αναμφίβολα είναι ο 3-κύλινδρος 1.0 MPI με 75 ίππους καθώς και ο 1.0 TSI με 95 ή 115 ίππους με turbocompressor, intercooler και άμεση έγχυση.
Νέος είναι ο κινητήρας 1.5 TSI ΕVΟ, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος προς τα τέλη του έτους, με 4 κυλίνδρους και απόδοση 150 ίππους.
Ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται σε εκδόσεις με 80, 95 και 115 ίππους από τα τέλη της χρονιάς. Η πλατφόρμα MQB A0 επιτρέπει επίσης στο νέο Ibiza να προσθέσει στην γκάμα του τον κινητήρα 1.0 TSI 90hp με συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG.
 H SEAT είναι ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει έναν κινητήρα αυτού του τύπου σε αυτήν την κατηγορία. Τα διαθέσιμα κιβώτια ταχυτήτων περιλαμβάνουν χειροκίνητο 5-τάχυτο για εκδόσεις μέχρι 95 ίππους και 6-τάχυτο για πιο ισχυρούς κινητήρες. Το 7-τάχυτο κιβώτιο DSG είναι μια από τις διαθέσιμες επιλογές για το νέο Ibiza, με την έναρξη της διάθεσής του σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 TSI 115hp να εκτιμάται για το  φθινόπωρο.
 Στην πρώτη μας σύντομη γνωριμία, το ιδιαίτερα πρόθυμο...χιλιάρι Ibiza έδειξε αμέσως την αναβάθμισή του τόσο σε αίσθηση, όσο και σε συμπεριφορά. Άλλωστε έχει και κατά 33% αυξημένη ακαμψία από το μοντέλο που αντικαθιστά. Γενικότερα, από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα, ξεχνάς ότι οδηγείς ένα χιλιάρι αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

   Το νέο SEAT Ibiza διατίθεται με τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, ξεκινώντας από τη βασική έκδοση Reference, ενώ ακολουθεί η πλήρης Style και στην κορυφή βρίσκονται οι εκδόσεις FR και Xcellence.
Από τα πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα ξεχωρίζουν τα Front Assist, Adaptive Cruise Control, Keyless Entry System με κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, οι εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ποιότητας και ακρίβειας με οθόνη αφής 8 ιντσών. 
Επιπλέον συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει το νέο Ibiza είναι η αναγνώριση κόπωσης οδηγού, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και το Multi Collision Brake που ενεργοποιείται μετά από σύγκρουση και το οποίο μπορεί μειώσει τις συνέπειες μιας πολλαπλής σύγκρουσης. Το νέο Ibiza διαθέτει επίσης Drive Profile, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ προγραμμάτων Eco, Normal, Sport και Individual που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη λειτουργία του κινητήρα ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθώς και να επηρεάσει το τιμόνι, την ανάρτηση, το ACC, τον κλιματισμό και το κιβώτιο ταχυτήτων στην έκδοση DSG.
Οι τιμές του Ibiza 5ης γενιάς ξεκινούν από 11.700 ευρώ για τον κινητήρα 1.0 ΜPI 75hp και από 13.050 ευρώ για τον 1.0 EcoTSI 95hp.
Παράλληλα, για τα πρώτα αυτοκίνητα και για την περίοδο του λανσαρίσματος, η Τεχνοκάρ προσφέρει τα ειδικά εξοπλισμένα Launch Editions με όφελος που φτάνει μέχρι και 65% ή 1.750 ευρώ, σε σχέση με τις κανονικές τιμές του προαιρετικού εξοπλισμού που αυτά περιλαμβάνουν.

Τι τιμές όλων των νέων SEAT Ibiza μπορείτε να δείτε εδώ.