FORD Fiesta 2017 - Τιμές

Εμφανίσεις: 5433

  Για το νέο FORD Fiesta θα ακούσετε πολλά και θα διαβάσετε ακόμα περισσότερα. Αν θέλετε όμως να έχετε την πραγματική...εικόνα του νέου αυτού μοντέλου, μια είναι η λύση. Να το οδηγήσετε. Γιατί τις πραγματικές του αρετές τις δείχνει στο δρόμο. Στη σύντομη γνωριμία μας, η συμπεριφορά του και η γενικότερη αίσθηση που αφήνει στον οδηγό, αναμφίβολα ήταν ευχάριστη έκπληξη(;) για τα δεδομένα της κατηγορίας. Πολύ απλά, οδηγώντας το νέο, ιδιαίτερα οδηγοκεντρικό Fiesta, σου δίνει την εντύπωση ότι στα χέρια σου έχεις το τιμόνι ενός μεγαλύτερου μοντέλου της FORD.
  Δεν κρύβει άλλωστε και από το σχεδιασμό του ότι είναι FORD Fiesta, έχοντας όμως αρκετά στοιχεία που προδίδουν ότι πρόκειται για τη νέα γενιά του μοντέλου. Το οποίο έχει 7,1 εκ. μεγαλύτερο μήκος και κατά 1,2 αυξημένο πλάτος από το μοντέλο που αντικαθιστά. Τα ...κρυμμένα μυστικά του πάντως είναι το νέο πλαίσιο, το πιο στιβαρό αμάξωμα, η εξαιρετική ηχομόνωση, η νέα ανάρτηση αλλά και η βελτιωμένη κατά 10% πλευρική πρόσφυση.


  Αυξημένοι είναι και οι χώροι για τους επιβάτες στο ευρύχωρο εσωτερικό. Το οποίο είναι σύγχρονο, με την κεντρική οθόνη - tablet των 8 ιντσών να ξεχωρίζει. Η τεχνολογία αφής μάλιστα έχει μειώσει κατά 50% τους διακόπτες! Τη...μόδα τη εποχής βέβαια ακολουθεί και το νέο Fiesta, έχοντας 15 τεχνολογίες ασφάλειας και ψυχαγωγίας. Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού βασίζονται σε δύο κάμερες, τρία ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων, που σε συνεργασία μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος, αλλά και να... σκανάρουν το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130 μέτρων!
 Το σύστημα Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection  μπορεί μάλιστα να ανιχνεύει άτομα που βρίσκονται μέσα ή κοντά στο δρόμο ή μπορεί να περνούν από τη διαδρομή του οχήματος, εκμεταλλευόμενο τους προβολείς του στο σκοτάδι. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων όπου εμπλέκονται οχήματα και πεζοί ή να βοηθά στην πλήρη αποφυγή ενός ατυχήματος. 


 Επίσης, για πρώτη φορά με το Fiesta προσφέρεται το Active Park Assist with Perpendicular Parking, που βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης και να παρκάρουν... hands‑free, κάθετα ή παράλληλα.
Η τεχνολογία αυτή για πρώτη φορά ενεργοποιεί μία λειτουργία πέδησης, εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις οδηγίες και προειδοποιήσεις του συστήματος, την ώρα που εκτελεί ελιγμούς εμπρός/πίσω και είναι πιθανή η σύγκρουση με παρκαρισμένο όχημα ή εμπόδιο στο εμπρός ή το πίσω τμήμα. Επίσης, διατίθεται το Park-Out Assist – που βοηθά τους οδηγούς να εξέλθουν από ένα παράλληλο χώρο στάθμευσης, ελέγχοντας το τιμόνι, ενώ ο οδηγός ελέγχει αντίστοιχα το γκάζι και το φρένο.
 

   Αυτό που ξεχωρίζει φυσικά είναι το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3. Το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στους οδηγούς του Fiesta να ελέγχουν τα συστήματα ήχου, πλοήγησης και τα συνδεδεμένα  smartphones χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη γλώσσα. Πατώντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας “I need a coffee” “I need petrol” και “I need to park” οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν γειτονικά καφέ, σταθμούς ανεφοδιασμού και στάθμευσης οχημάτων και να βρίσκουν σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και ξενοδοχεία. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™. Εξάλλου, το SYNC 3 προσφέρει SYNC AppLink, που επιτρέπει τη φωνητική ενεργοποίηση μιας σειράς εφαρμογών smartphone όπως Glympse, Aupeo, Spotify, MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather και Los 40 Principales.
 
  Η μεγαλύτερη έκπληξη πάντως στον εξοπλισμό, είναι η ύπαρξη του συστήματος B&O PLAY. Για τους... γνώστες, B&O σημαίνει Bang & Olufsen και πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εταιρείες ηχοσυστημάτων υψηλών απαιτήσεων! Το Fiesta, έχει δέκα ηχεία με ένα subwoofer τοποθετημένο στο χώρο αποσκευών και ένα κεντρικό ηχείο στο πάνω  τμήμα του ταμπλό, ενσωματώνοντας το αλουμινένιο λογότυπο B&O PLAY και ένα μοναδικό σχέδιο ακτινικού προστατευτικού πλέγματος. Η συνολική ισχύς του ενισχυτή είναι 675 watts, ενώ μέσω ψηφιακής επεξεργασίας σήματος ελέγχει την ισοστάθμιση, μίξη και Surround Sound για ακόμα πιο πλούσιο και ισχυρό ήχο, ανεξαρτήτως θέσης μέσα στο όχημα.

  Πολλές είναι και οι επιλογές που βρίσκονται κάτω από το καπό του Fiesta. Yπάρχει ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost σε εκδόσεις 100, 125 και 140 ίππων, που συνεργάζεται με ένα νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και ο 1.1 με 70 ή 85 ίππους και κιβώτιο 5 σχέσεων, ο οποίος αντικαθιστά τον 1.25.  Υπάρχει βέβαια και ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 με 85 ή 120 ίππους, ενώ το 2018 αναμένεται η κορυφαία έκδοση ST.
Τα νέα Fiesta προσφέρονται σε τρίπορτες και πεντάπορτες εκδόσεις, με έξι επίπεδα εξοπλισμού. Οι τιμές ξεκινούν από 12.990 ευρώ (1.1 85hp) και από 14.289 ευρώ με τον 1.0 Εcoboost των 100 ίππων.

Αναλυτικά όλες τις...ουκ ολίγες, εκδόσεις και τις τιμές των καινούργιων FORD Fiesta μπορείτε να δείτε εδώ.