OPEL Grandland X: Video - Τιμές

Εμφανίσεις: 5959

Του Ηλία Ματζαβά

 Grandland X. Αυτό είναι το τρίτο μοντέλο OPEL X. Μετά το πιο...ανήσυχο Mokka X και το crossover πόλης, το Crossland X.
Και επειδή πολλοί θα αναρωτηθούν αν έχει κάποια σχέση με το PEUGEOT 3008, η απάντηση είναι ότι έχουν πρώτου βαθμού...συγγένεια. Παρ' όλα αυτά το Grandland X, είναι διαφορετικό αυτοκίνητο.

   Από τα άλλα δύο OPEL X  είναι κατά περίπου 20 εκατοστά μακρύτερο. Με μήκος 4.477 χλστ.  πλάτος 1,856  και ύψος 1.609 χλστ. το Grandland X είναι ένα σύγχρονο και στιβαρό SUV με υψηλού...κύρους χαρακτηριστικά.
Φυσικά ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας της OPEL, σύμφωνα με την οποία, «Η γλυπτική τέχνη συναντά τη γερμανική ακρίβεια».
  Το μεταξόνιο των 2.675 χλστ. δημιουργεί ένα ευρύχωρο, για πέντε άτομα εσωτερικό, ενώ ο χώρος αποσκευών που κυμαίνεται από 514 – 1.652  λίτρα, είναι από τους κορυφαίους της κατηγορίας.
 Στο σύγχρονο και ποιοτικό εσωτερικό ξεχωρίζουν ο πίνακας οργάνων και η κεντρική κονσόλα με την οθόνη αφής, ενώ τα χειριστήρια βρίσκονται σε τρεις οριζόντιες ζώνες, για εύκολη πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες.
  Γιατί το Grandland X διαθέτει την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink συμβατών με Android Auto και Apple CarPlay καθώς και το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar που περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot και νέες υπηρεσίες, όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Τα Smartphones φορτίζονται ακόμα και ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης, ενώ για τους απαιτητικούς φίλους της μουσικής διατίθεται ηχοσύστημα Denon με οκτώ ηχεία και ένα subwoofer.

  Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα LED, Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) βασισμένο σε κάμερα, Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Road Sign Recognition), έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας Cruise Control, Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), Radio R4.0 με δυνατότητα τηλεφώνου Bluetooth hands-free, σύστημα κλιματισμού (A/C) με φίλτρο σωματιδίων και οσμών, καθίσματα comfort με πολλές δυνατότητες ρύθμισης και διαιρούμενο 40:60 / αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα. Το σύστημα Opel OnStar προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. 
   Το προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip εξασφαλίζει κορυφαία πρόσφυση σε διάφορες οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο και, με το αυτόματο κιβώτιο, προσαρμόζει τα σημεία αλλαγών σχέσεων καθώς και την απόκριση του γκαζιού. Αυτό εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια, αυξάνοντας έτσι τις...διαθέσεις για περιπέτεια.

  Το Grandland X περιλαμβάνει επίσης μία γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποστήριξης όπως : Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360°. 
   Αρχικά το νέο SUV της OPEL διατίθεται με δύο κινητήρες. Τον βενζινοκινητήρα 1.2 Turbo με 130 ίππους και τον 1.6 diesel με 120 ίππους, εξαιρετική ροπή (300 Nm στις 1.750 σ.α.λ.) και μικτή κατανάλωση 4,6 – 4 λτ./100 χλμ.
  Και τα δύο σύνολα πάντως, όπως διαπιστώσαμε στη σύντομη γνωριμία μας με το Grandland X στην πανέμορφη ορεινή Αχαΐα, από όπου είναι και τα πλάνα στο παραπάνω video, του εξασφαλίζουν αυτό που επιδιώκει. Να προσφέρει δηλαδή υψηλού επιπέδου μετακινήσεις, εντός και κυρίως εκτός των αστικών περιοχών, με ασφάλεια και άνεση, ακόμα και σε... απαιτητικούς ρυθμούς.  
  Αργότερα στην γκάμα θα προστεθεί ένας ισχυρότερος πετρελαιοκινητήρας, αλλά και ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.
 Οι τιμές για το Grandland X 1.2 ξεκινούν από 24.500 ευρώ και για το 1.6 d από 26.300 ευρώ.


Αναλυτικά όλες τις εκδόσεις και τις τιμές του Grandland X, αλλά και όλων των μοντέλων της OPEL, μπορείτε να δείτε εδώ.