BMW M5 πλαγιολισθαίνει για 8 ώρες!

Εμφανίσεις: 10219

Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ...πλαγιολίσθησης έκανε η νέα BMW M5. Με οδηγό τον εκπαιδευτή Johan Schwartz, εκτέλεσε ένα συνεχόμενο drift διάρκειας οκτώ ωρών στο BMW Performance Center στο Greer, Νότια Καρολίνα.
  Συγκεκριμένα κάλυψε ακριβώς 374,2 χλμ. στην πίστα ολίσθησης, επίτευγμα που χάρισε στην BMW M5 μία θέση στο βιβλίο Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σε διάρκεια ντριφτάρισμα που έχει καταγραφεί στην ιστορία. Ο Schwartz συνέτριψε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ κατά 230,1 χλμ.
 Για να επιτευχθεί όμως αυτό το ρεκόρ έπρεπε η Μ5 να εφοδιαστεί εν κινήσει! Έτσι, ένα ειδικό σύστημα ανεφοδιασμού που διαμόρφωσε η BMW σε συνεργασία με την εταιρία Detroit Speed έκανε εφικτό το ντριφτάρισμα χωρίς διακοπή όλο το οκτάωρο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμού Γκίνες. Ο ανεφοδιασμός όσο διαρκούσε η πλαγιολίσθηση έγινε με τον ίδιο τρόπο που ανεφοδιάζονται τα μαχητικά αεροπλάνα εν κινήσει – αν και στην περίπτωση της M5 η διαδικασία έγινε με το χέρι.
  Συγκεκριμένα μία δεύτερη BMW M5 με οδηγό τον επικεφαλής εκπαιδευτή του BMW Performance Center, Matt Mullins, προσαρμόστηκε στην ταχύτητα ντριφταρίσματος του Schwartz, βοηθώντας τον Matt Butts της Detroit Speed να κάνει τον ανεφοδιασμό, ασφαλισμένος με ειδικό ιμάντα που του επέτρεψε να αιωρείται στο χώρο μεταξύ των δύο κινούμενων οχημάτων, βγαίνοντας από το πίσω παράθυρο του δεύτερου αυτοκινήτου!
  Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο ο άψογος ανεφοδιασμός, αλλά και ένα δεύτερο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το ταυτόχρονο drift δύο οχημάτων σε βρεγμένο οδόστρωμα. Οι Schwartz και Mullins ντριφτάρισαν μαζί για μία ώρα, καλύπτοντας συνολικά 79.3 χλμ. Φυσικά δεν...ίσιωσαν πουθενά!