ERC : Ράλι Ακρόπολις 2018

Εμφανίσεις: 1051

 «Καμιά φορά, στη ζωή, τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα. Το να κερδίζεις ένα Ράλι σαν το Ακρόπολις, να βάζεις το όνομά σου στη λίστα των νικητών του, είναι κάτι αληθινά σπουδαίο», είπε ο 37χρονος Πορτογάλος Bruno Magalhaes, ο οποίος λίγες στιγμές νωρίτερα είχε ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2018.
  Ο αγώνας ουσιαστικά κρίθηκε στη δεύτερη ειδική διαδρομή το πρωί του Σαββάτου, στο «Δροσοχώρι 1», όταν έχασαν ολοκληρωτικά τις ελπίδες τους για τη νίκη ο νικητής των δύο πρώτων φετινών αγώνων του ERC, Alexey Lukyanuk, καθώς και των Eyvind Brynildsen και Juuso Nordgren.
Ο  Μagalhaes τότε πήρε την πρωτοπορία με το FORD Fiesta, και τη διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Οι Norbert Herczig και Hubert Ptaszek που ανέβηκαν στο βάθρο έζησαν μια μάλλον απρόσμενη επιτυχία . Ο Ούγγρος της MOL Racing Team πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο ERC στην μόλις πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, ενώ ο 24χρονος Πολωνός με την τρίτη θέση έγινε ένας από τους νεαρότερους οδηγούς που έχουν ανέβει στο βάθρο του Ακρόπολις. O τετράκις πρωταθλητής Ουγγαρίας Herczig επιχείρησε, και κατάφερε, να μειώσει το προβάδισμα ενός λεπτού με το οποίο ο Magalhaes ξεκίνησε την τελευταία ημέρα, αλλά ένα μικρό λάθος στη «Δίβρη 1» ουσιαστικά έβαλε τέλος στις ελπίδες του για νίκη.
Μετά τα κλαταρίσματα της πρώτης ημέρας, ο Eyvind Brynildsen έφτασε εντέλει μέχρι την τέταρτη θέση της γενικής, έχοντας έρθει στην Ελλάδα με ξεκάθαρες ελπίδες νίκης, ενώ οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου πέτυχαν μια σπουδαία πέμπτη θέση στο ERC και παράλληλα αναδείχθηκαν πρώτο πλήρωμα του ελληνικού αγώνα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2018. Την εξάδα έκλεισε ο Πολωνός Grzegorz Grzyb εμπρός από τον Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο καταγόμενος από την Καβάλα οδηγός, παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Trophy το 2017, έκανε λόγο για την καλύτερη επίδοση της καριέρας του σε χωμάτινο Ράλι.
 Ο Tibor Erdi Jr. έκλεισε τη έκλεισε τη δεκάδα κερδίζοντας την κατηγορία ERC2, ενώ νικητής της ERC3 ήταν ο Ινδός Amittrajit Ghosh, που πέτυχε μια απρόσμενη νίκη, στο ντεμπούτο του, με FORD Fiesta R2 παλαιότερης γενιάς.

Την τελική κατάταξη μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος: 3ος γύρος


To EKO Ράλι Ακρόπολις ήταν παράλληλα και ο τρίτος φετινός γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος. Τους βαθμούς της νίκης πήραν οι Γιώργος Κεχαγιάς και Βασίλης Μπασιούκας, ενώ οι Θέμης Χαλκιάς-Λεωνίδας Μαχαίρας αποκλείστηκαν με απόφαση των αγωνοδικών μετά το τέλος του αγώνα. Αιτία του αποκλεισμού ήταν ότι η βαρυτική βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος τροφοδοσίας του Fabia, δεν βρέθηκε σύμφωνη με το αντίστοιχο άρθρο του κανονισμού.
Έτσι, οι Γιάννης Μπαντούνας και Κώστας Σούκουλης έβαλαν στο φετινό ενεργητικό τους και τη δεύτερη θέση στο Ακρόπολις, μετά τις νίκες στο Ολυμπιακό Ράλι και στο  Φθιώτιδος, παρότι το τριήμερο αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.
Ο «El-Nak Jr» και ο Ανδρέας Βίγκος ήταν το πλήρωμα που κέρδισε στα δικίνητα της F2, με το Renault Clio R3, στο πρώτο τους Ακρόπολις με σύγχρονο αυτοκίνητο, ενώ οι Μποζιονέλος- Παναρίτης (Ford Escort RS2000) και Λευκαδίτης-Κόντος ακολούθησαν στην κατάταξη.Την τελική κατάταξη του «ελληνικού» αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ.