HONDA CR-V 2018

Εμφανίσεις: 9078

  Την εποχή που τα αρχικά SUV ήταν άγνωστη...λέξη, το 1995 δηλαδή, η HONDA παρουσίαζε ένα Άνετο Όχημα Πολλαπλών χρήσεων. Το CR-V που σημαίνει Comfortable Runabout Vehicle. Με χαρακτηριστικά του την ευκολία χρήσης, το ευρύχωρο και ποιοτικό εσωτερικό, την ασφάλεια και την άνεση, κατάφερε να είναι σήμερα το νούμερο 1 σε παγκόσμιες πωλήσεις SUV. Η δεύτερη γενιά του παρουσιάστηκε το 2001, η τρίτη το 2007 και η τέταρτη, την οποία μπορείτε να θυμηθείτε εδώ, το 2012.
  Τώρα, ήρθε η ώρα της ανανέωσης με το καινούργιο μοντέλο, σχεδιαστικά να κάνει ένα...άλμα σε σπορ κατευθύνσεις, αφού είναι πιο...τολμηρό και με αναμφίβολα πιο αεροδυναμικές και δυναμικές γραμμές.
  Και στο ιδιαίτερα ποιοτικό εσωτερικό όμως πνέει αέρας ανανέωσης, με ιδιαίτερα υψηλή αίσθηση πολυτέλειας, αλλά και την ευρυχωρία στο μέγιστο. Άλλωστε έχει αυξηθεί, κατά 32 χλστ. το μεταξόνιο και κατά 22 το πλάτος, ενώ κατά 5 και 4 χλστ. έχει αυξηθεί το μήκος και το ύψος αντίστοιχα. Τεράστιος και λειτουργικός είναι και ο χώρος αποσκευών.


  Υπάρχουν βέβαια και άλλα, πολυάριθμα νέα στοιχεία, τα οποία για να τα αντιληφθείς, θα πρέπει να... ταξιδέψεις με το νέο CR-V. Όπως για παράδειγμα το Σύστημα Ενεργού Ελέγχου Θορύβου (Active Noise Control), το οποίο λειτουργεί όποτε το αυτοκίνητο κινείται, ανεξάρτητα από την ενεργοποίηση ή όχι του ηχοσυστήματος. Δύο μικρόφωνα συλλαμβάνουν τις χαμηλές συχνότητες που εισέρχονται στην καμπίνα και στέλνουν ένα σήμα στη μονάδα ANC. Η μονάδα ελέγχου παράγει στη συνέχεια ένα επακριβώς χρονισμένο ηχητικό σήμα, το οποίο ακυρώνει τον θόρυβο που έχει ανιχνευτεί. Αυτό το σήμα εκπέμπεται διακριτικά μέσω των κανονικών ηχείων του ηχοσυστήματος. Στην περιοχή συχνοτήτων κάτω από τα 100 Hz, η ενεργή ακύρωση θορύβου επιτυγχάνει μια μείωση της συνολικής στάθμης θορύβου κατά 10 dΒ, αριθμός ιδιαίτερα εντυπωσιακός.
    Το ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο πλαίσιο και η νέα ανάρτηση υπόσχονται συνδυασμό άνετης και ασφαλέστατης συμπεριφοράς στο δρόμο, κάτι που έγινε αμέσως αντιληπτό, όπως και η εξαιρετική ποιότητα κύλισης, στη σύντομη απόδρασή μας στη Βυτίνα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πρόκειται για το πιο...οδηγοκεντρικό CR-V που έχει βγάλει η HONDA. Mάλιστα, η αυξημένη του, κατά 35 χλστ. απόσταση από το έδαφος και το αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης, προσφέρουν μεγαλύτερες, εκτός δρόμου, δυνατότητες κίνησης.

  Το νέο CR-V χρησιμοποιεί το νέο βενζινοκινητήρα 1.5-L VTEC Turbo που είδαμε για πρώτη φορά στο πιο πρόσφατο Civic και έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός αποκλειστικού υπερσυμπιεστή για το CR-V. Αποδίδει 173 ίππους με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) και 193 για τα μοντέλα με το CVT. Το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο που δείχνει ικανό να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο...φανατικούς κατακριτές των αυτόματων κιβωτίων.
  Ο ισχυρότερο κινητήρας πάντως προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στο δρόμο αλλά και από τις κορυφαίες περιβαλλοντικές επιδόσεις στην κατηγορία.
 Φυσικά το νέο CR-V είναι εφοδιασμένο με πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα. Όπως τα:
 Collision Mitigation Braking System που βοηθά στην επιβράδυνση ή και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου εάν το σύστημα διαπιστώσει ότι η σύγκρουση με ένα προπορευόμενο όχημα είναι αναπόφευκτη.
Forward Collision Warning που ανιχνεύει το δρόμο εμπρός και προειδοποιεί τους οδηγούς για επικείμενη σύγκρουση.
Lane Departure Warning που ανιχνεύει κατά πόσον το αυτοκίνητο τείνει να βγει από τη λωρίδα που κινείται χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί τα φλας, και παροτρύνει τον οδηγό σε διορθωτική κίνηση.
Road Departure Mitigation που χρησιμοποιεί δεδομένα από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ για να διαπιστώσει κατά πόσο το όχημα εκτρέπεται από το δρόμο. Χρησιμοποιεί το Electric Power Steering (EPS) για διακριτικές παρεμβάσεις, που θα κρατήσουν το όχημα στη λωρίδα του, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα πέδησης.
Lane Keeping Assist System που βοηθά να παραμείνει το όχημα στο κέντρο της τρέχουσας λωρίδας του, ανιχνεύοντας τις σημάνσεις του δρόμου και κάνοντας μικρές διορθώσεις διεύθυνσης για να κρατήσει το αυτοκίνητο εντός των λευκών γραμμών και άλλα πολλά.
  Οι τιμές ξεκινούν από 33.650 ευρώ για το δικίνητο 1.5 των 173 ίππων, από 36.550 για το τετρακίνητο με τον ίδιο κινητήρα και από 38.550 για το CVT με τους 193 ίππους. Υπάρχουν ακόμα και επταθέσιες εκδόσεις που ξεκινούν από 42.650 ευρώ.                                                        

                                                                                                         Ηλίας Ματζαβάς