DS 7 Crossback - Τιμές

Εμφανίσεις: 5564

Του Ηλία Ματζαβά

  Η DS 7 Crossback έγινε...διάσημη περίπου ένα χρόνο πριν βγει στην παραγωγή. Ο λόγος ήταν ότι αποτέλεσε το αυτοκίνητο του Προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron.


 Το ξεχωριστό αυτό...προεδρικό μοντέλο μπορείτε να δείτε εδώ.


Ο Macron ουσιαστικά συνέχισε την παράδοση που θέλει την DS να επιλέγουν πολιτικοί, στρατιωτικοί αλλά και άνθρωποι του θεάματος. Όπως ο Charles de Gaulle και ο François Hollande, ενώ η DS είχε και....κινηματογραφικές παρουσίες.

 

Η ιστορία της DS πάντως ξεκίνησε το 1955 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, με την παρουσίαση του DS 19. Το αυτοκίνητο που έγινε σύμβολο καινοτομίας, κομψότητας και avant-garde στυλ. Άλλωστε, ο «βάτραχος» τεχνολογικά, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του έχοντας, μεταξύ άλλων, την υδροπνευματική ανάρτηση αλλά και τους περίφημους περιστρεφόμενους προβολείς, με τους οποίους εφοδιάστηκε το 1967. Με αυτό το σύστημα η DS είχε τη δυνατότητα να φωτίζει το εσωτερικό των στροφών, πριν ακόμα ο οδηγός στρίψει! H παραγωγή της DS σταμάτησε τον Απρίλιο του 1975.

Η σύγχρονη ιστορία της DS Automobiles, όπως είναι πλέον το όνομα της γαλλικής φίρμας, ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της, την 1η Ιουνίου 2014 με έδρα το Παρίσι.
Τώρα ήρθε η ώρα να προστεθεί στην γκάμα της και ένα πολυτελές SUV. 
  H DS 7 Crossback με την παριζιάνικη φινέτσα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την DS Automobiles και ενσαρκώνει την καινοτομία, την κορυφαία ποιότητα υλικών σε συνδυασμό με εξαιρετικές επιδόσεις, οδηγική άνεση και πολυτέλεια.
Το μήκους 4, 57 μέτρων DS 7  Crossback είναι επιβλητικό και αναμφίβολα κομψό, έχοντας όμως και...δυναμικές γραμμές. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι...παραδοσιακοί προβολείς, που τώρα είναι εξελιγμένοι και λέγονται DS Active Led Vision. Εκεί που ή έμφαση στη λεπτομέρεια είναι εντυπωσιακή είναι στο εσωτερικό. Οι διακόπτες μοιάζουν με πολύτιμους λίθους, το δέρμα είναι επιλεγμένο και επεξεργασμένο σε 21 σχέδια, το ξύλο είναι έβενος Ινδονησίας ενώ ο φωτισμός της καμπίνας γίνεται με αφή! Το ρολόι της BRM Chronographs, δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα, ενώ οι δύο ψηφιακές οθόνες 12 ιντσών καλύπτουν τις ανάγκες της ψυχαγωγίας και της πληροφόρησης του οδηγού.


Υπάρχουν φυσικά πολυάριθμα συστήματα άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας, όπως το Σύστημα Νυχτερινής Ορατότητας (Night Vision), το Σύστημα Active Scan Suspension, που «σκανάρει» το δρόμο και προσαρμόζει την ανάρτηση επιτυγχάνοντας βέλτιστο επίπεδο άνεσης και άλλα πολλά.

 


   Όλα αυτά όμως συνοδεύονται με προσιτές και ... καθημερινές επιλογές στους κινητήρες. Ξεχωρίζουν το Turbo PureTech σύνολο βενζίνης των 1.6 λίτρων με 225 ίππους, ο νέος 1.5 BlueHDi diesel κινητήρας με 130 ίππους και ο δίλιτρος BlueHDi diesel των 180 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχει όμως και ο γνωστός από διάφορα μοντέλα της CITROEN, 1.2 των 130 ίππων.
Στη σύντομη γνωριμία μας με το DS 7 Crossback, διαπιστώσαμε την εξαιρετική ποιότητα κύλισης, την άνεση και την ασφαλέστατη συμπεριφορά, αφού παρά το μεγάλο μέγεθός του εμπνέει σιγουριά στον οδηγό.

Οι τιμές ξεκινούν από 28.000 ευρώ (1.2) και από 36.865 (1.6 των 180 ίππων) ενώ η ακριβότερη είναι η δίλιτρη πετρελαιοκίνητη έκδοση των 180 ίππων η οποία ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.