BMW M2 Coupe

Εμφανίσεις: 9173

Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τότε που η θρυλική BMW 2002 Turbo προκαλούσε...πανικό στο πέρασμά της. Τώρα, ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο της BMW με το...2 στο όνομά του, έρχεται για να...ξεσηκώσει τους λάτρεις των επιδόσεων.
Πρόκειται για την M2 Coupe. Tο πρώτο μοντέλο της Σειράς 2 που αποκτά έκδοση Μ.
Εκτός από τις διάφορες αισθητικές  και μηχανολογικές βελτιώσεις που έχουν τα μοντέλα Μ, η Μ2 ξεχωρίζει για τον εξακύλινδρο Turbo κινητήρα των 3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 370 ίππους! Η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.
Οι επιδόσεις, όπως αναμενόταν, είναι εκρηκτικές με την επιτάχυνση από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 4,3΄΄. Και για να μην...παρασυρθούν οι  ιδιοκτήτες της, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Γιατί η BMW M2  είναι ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για καθημερινές, απολαυστικές διαδρομές σε δημόσιους δρόμους, που μπορεί όμως να σταθεί με αξιώσεις και σε ρυθμούς πίστας.
Όπως στην πείφημη πίστα του Nürburgring Nordschleife, όπου οι δοκιμαστές της BMW κατάφεραν να κάνουν έναν ολοκληρωμένο γύρο σε 7΄.58''.

Δείτε εδώ τι χρόνους κάνουν άλλα αυτοκίνητα στην πίστα του Nürburgring.

 

Ας θυμηθούμε την ιστορία των BMW Σειράς 02.