BMW iX - Τιμές

Εμφανίσεις: 9356

  H BMW έχει πατήσει το...γκάζι και οδεύει προς τον...εξηλεκτρισμό της έχοντας ήδη αρκετά δείγματα γραφής, ξεκινώντας πριν μερικά χρόνια με το BMW i3.
  Τώρα, μας δίνει μια εικόνα από το ηλεκτρικό της μέλλον, παρουσιάζοντας τη ναυαρχίδα της. Το εντυπωσιακό iX, ένα μοντέλο με μήκος που πλησιάζει τα 5 μέτρα και ανήκει στην κατηγορία των Sports Activity Vehicle (SAV).
  Σχεδιασμένο από την αρχή ως αμιγώς ηλεκτρικό, υπόσχεται οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων, σπορ ευελιξία και μεγάλη αυτονομία, ενώ αναπτύχθηκε με πιλότο τη βιωσιμότητα. Τόσο το ίδιο το αυτοκίνητο όσο και τα κελύφη των μπαταριών θα κατασκευάζονται με χρήση πράσινης ενέργειας σε όλα τα στάδια παραγωγής, ενώ η σχεδιαστική αρχή των ηλεκτροκινητήρων επιτρέπει την αποφυγή χρήσης σπάνιων γαιών στους ρότορες των συστημάτων κίνησης. Επιπλέον, η εταιρεία προμηθεύεται αλουμίνιο που παράγεται με χρήση ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα. Για την κατασκευή του  iX χρησιμοποιείται δευτερογενές αλουμίνιο και επαναχρησιμοποιημένο πλαστικό, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ξύλο με πιστοποίηση FSC και δέρμα επεξεργασμένο με εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μοκέτες και τα πατάκια φτιάχνονται από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος!
   Η ΒΜW iX λανσάρεται σε δύο εκδόσεις με ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης και συνδυαστική ισχύ 326 ίππους ( iX xDrive40) ή 523 ( iX xDrive50), ενώ αργότερα αναμένεται μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση που θα φτάνει τους 600 ίππους! Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιβεβαίωση ότι σπορ και ηλεκτρική οδηγική εμπειρία μπορούν να συνυπάρξουν. Οι επιδόσεις που υπόσχεται είναι εντυπωσιακές (0-100 χλμ./ώρα σε 4,6'' η xDrive50) ενώ για στην ασφαλή συμπεριφορά συμβάλει και το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης. Το οποίο ηλεκτρονικά επιτρέπει πλήρως μεταβλητή μετάδοση κίνησης μόνο στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης, ενώ υπάρχει και προηγμένη διαχείριση ολίσθησης τροχών.
   Φυσικά διαθέτει μια τεράστια γκάμα από ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, υποστήριξης οδήγησης, ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας.
 Η μέση κατανάλωση, που είναι κάτω από τις 20 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, και η ρυθμιζόμενη ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση, με συνδυασμό με την τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών, υπόσχονται εντυπωσιακή αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χλμ. στην xDrive40 και τα 600 στην xDrive50.
  Όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα σε συνδυασμό με την υψηλή πολυτέλεια φυσικά έχουν και το ανάλογο κόστος με τις τιμές να ξεκινούν από 86.450 (xDrive40) και από 103.750 ευρώ (xDrive50).

Δείτε τις τιμές όλων των BMW εδώ.