MUSTANG Mach-E

Εμφανίσεις: 618

   Αν πριν μερικά χρόνια μας έλεγαν ότι θα υπήρχε MUSTANG ηλεκτρική και SUV, δύσκολα θα μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Γιατί τα μοντέλα της MUSTANG ανέκαθεν ήταν συνώνυμα της σπορ οδήγησης και απευθύνονταν σε «ψαγμένους» οδηγούς, που αναζητούσαν την ελευθερία σε κάθε τομέα της ζωής τους.
Οι καιροί όμως αλλάζουν και το διάσημο pony, μετά από 55 χρόνια, αποκτά νέο μέλος στην οικογένειά του, με το οποίο εισέρχεται στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης!

  Εξωτερικά, η νέα Mach-E διαθέτει πολλά από τα γνωστά σχεδιαστικά στοιχεία της οικογένειας ΜUSTANG, όπως το μακρύ καπό και τα τρία ανεξάρτητα πίσω στοιχεία φωτισμού.
Η κυρτή σχεδίαση της οροφής θυμίζει τις κουπέ γραμμές του κλασικού μοντέλου, αν και περισσότερο παραπέμπει σε υπερυψωμένη του έκδοση.
Άλλωστε μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστικά SUV, το οποίο όμως σχεδιάστηκε για να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

  Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα πιο...φουτουριστικό αλλά και μίνιμαλ στυλ. Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η οθόνη των 15.5 ιντσών και o πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,2 ιντσών.
Η ηλεκτροκίνητη MUSTANG με την μπαταρία Extended Range και κίνηση στους πίσω τροχούς, εξασφαλίζει με μια φόρτιση, ηλεκτρική αυτονομία έως και 610 χιλιόμετρα, ενώ είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα φόρτισης που επιτρέπει τη σύνδεσή της σε όλες τις πρίζες, σε φορτιστή τοίχου, αλλά και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.
Σε φορτιστή ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος, 10 λεπτά αρκούν ώστε  να εξασφαλιστούν επιπλέον 119 χλμ. αυτονομίας, ενώ για την φόρτιση της μπαταρίας από 10% σε 80% απαιτείται μόλις μία ώρα φόρτισης.
  Με τη βοήθεια της εφαρμογής FordPass, οι ιδιοκτήτες της Mach-E μπορούν να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στις πληροφορίες για τη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ οι πολυάριθμες τεχνολογίες είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακές με κάποιες να διατίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πιο εντυπωσιακή είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου ως κλειδί, αφού με τη χρήση του Bluetooth, το όχημα μπορεί να ανιχνεύει τo smartphone του ιδιοκτήτη καθώς πλησιάζει το όχημα ξεκλειδώνοντας τις πόρτες και επιτρέποντας την εκκίνηση, χωρίς να χρειαστεί να βγάλει ο ιδιοκτήτης το τηλέφωνό του από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσει το κλειδί του αυτοκινήτου.
 Εναλλακτικά μπορεί να εισάγει έναν κωδικό ασφαλείας στο κρυφό πληκτρολόγιο αφής που βρίσκεται στην μεσαία κολόνα του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό επταψήφιο κωδικό στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

   Η νέα MUSTANG διαθέτει τρία προφίλ οδήγησης, που παραμετροποιούν τον εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας, τα γραφικά της οθόνης, την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς επίσης τον «ήχο του κινητήρα» που φτάνει στο εσωτερικό της καμπίνας.
Αξιοσημείωτο είναι και το νέο σύστημα ψυχαγωγίας SYNC4 που επιτρέπει την εξατομίκευση πάνω από 80 ρυθμίσεων του οχήματος.
  Το νέο σύστημα τετρακίνησης της Mustang Mach-E κατανέμει ανεξάρτητα τη ροπή στους εμπρός και πίσω τροχούς με την χρήση δύο διαφορετικών, ανεξάρτητων ηλεκτροκινητήρων, έναν στον μπροστινό και έναν στο πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακές επιδόσεις. Άλλωστε, ανάλογα με την έκδοση, η ισχύς κυμαίνεται από 269 έως 351 ίππους.

  Στην ελληνική αγορά, η νέα Mach-E είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις. Δύο με κίνηση στους πίσω τροχούς και δύο τετρακίνητες με μπαταρία 75 και 98kWh. Οι τρείς εκδόσεις επωφελούνται των προνομίων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με αποτέλεσμα το όφελος της επιδότησης να φτάνει τα 6.000 ευρώ.
Οι πισωκίνητες εκδόσεις, με επιδότηση ξεκινούν από 49.711 ευρώ και οι τετρακίνητες από 55.598 ευρώ, ενώ καλύπτονται από την 8ετή εγγύηση FordProtect.